Hur tar du hand om däcken på bästa sett?

Det är ganska enkelt att ta han om däck, många missar poängen med att tvätta och hålla rent hjulen.

Däck består av gummi som i sin tur innehåller olika ämnen som blir ”äldre” med tiden av naturliga orsaker så som uv ljus (sol) och vägsmuts. Om du inte tar hand om däcken så kan det resultera i att du får brunfärgat gummi. Ser inte så snyggt ut när man kör en fin bil?

När du lämnar bilen på Uppsala Bilspa så ser vi till att tvätta rent hela bilen inklusive däcken, vare sig det är dubbdäck, friktionsdäck eller sommarsulor som sitter på. Källa polisen.se.

Uppsala Bilspa rekond
Så här fin ska en bil vara

Följande tre saker bör du tänka på

  • Åk med rätt lufttryck, hellre för mycket är för lite. Ett lågt lufttryck ökar belastningen på däcket vilket får bränsleförbrukningen att öka. Vet du inte vilket tryck du ska ha så kan du kika på instruktionsboken eller hos lokala verkstan. Vi kan givetvis hjälpa dig med det här i Uppsala!
  • Kör varsamt och undvik vassa kanter i form av stora stenar och trottoarer. Det är sällan man åker på en rejäl bula men det kan vara bra att parkera några centimeter extra ifrån trottoarkanten. (Här är ett exempel)
  • Balansera däcken hos proffs. Se till att du har en korrekt hjulinställning. Finns inget värre än obalanserade däck, mönstret blir ojämnt.

Viktigast av allt! TVÄTTA däcken.

Vad tar ni för en biltvätt?

På Uppsala Bilspa har vi många olika tjänster som du kan läsa mer om här https://www.bilspa.se/tjanster-helrekond-uppsala/

Har du frågor kring vilket paket som passar dig bäst så kan du alltid ringa våra specialister på 018 – 13 70 00 alt mail INFO@BILSPA.SE. Du kan även komma förbi vår anläggning på STÅNGJÄRNSGATAN 3, 753 23 UPPSALA

Vi ses!